Informatie Wildevaart

De Wilde Vaart vormt de oudste jeugdleden afdeling binnen De Terwindtvaarders. De afdeling bestaat uit jongens en meisjes met een leeftijd  tussen de 16 en 18 jaar.

Onder leiding van een jong en dynamisch tweetal worden er elke zaterdag tussen 13:00 uur en 17:00 uur activiteiten gedaan die de jeugdleden zelf verzonnen hebben. Doordat ze zelf bezig zijn met het bedenken en organiseren van activiteiten komen ze spelenderwijs in aanraking met het taken pakket van echte stafleden.

Na de Wilde Vaart is er de mogelijkheid om door te stromen als staflid bij een van de andere afdelingen binnen De Terwindtvaarders.

Tijdens de zomervakantie gaat de Wilde Vaart 10 dagen op zomerkamp. Het zomerkamp van de Wilde Vaart ziet er anders uit dan een zomerkamp voor de Dolfijnen en Zeeverkenners. De Wilde Vaart mag zelf bepalen hoe het zomerkamp er uit gaat zien en waar ze heen willen. Vaak wordt er gekozen voor een trektocht met vletten door Nederland. De kosten voor zo’n zomerkamp zijn vaker iets hoger, daarom doet de Wilde Vaart door het jaar heen klusjes om extra geld te genereren voor een uniek zomerkamp.

Verdeeld over het seizoen vinden er ook Hikes plaats, dit zijn weekenden waarbij 2 nachten op een locatie verbleven wordt.

Voor meer informatie over de Wilde Vaart kunt u het contactformulier gebruiken met als onderwerp Afdeling Wildevaart.

De Wildevaartstaf

Rick en Gregoor

© 2002-2021 Terwindtvaarders Heel